+3630 633 29 17
info@alapozoterapiak.com*
hu en fr

Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére

Postacím: Alapozó Terápiák Alapítvány, 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348.

(A jelentkezési lapot és a diploma másolatot, erre a címre várjuk.)

A 2018. évi tanfolyamunk létszáma betelt, nem tudunk több jelentkezést fogadni!

Tanfolyamszervező: Tóth Péter tel: +36 30 633 2914 tothpeter14@gmail.com

Alapítási és indítási engedély száma: 43/83/2014.

Alapítványunk OKÉV azonosítója: 01-0497-05

A tanfolyam óraszáma 120 óra, elvégzésével teljesíthető a 7 évenkénti pedagógus továbbképzési kötelezettség. Az Alapozó Tanfolyamot követően a hallgató nagycsoportos fejlesztő foglalkozás vezetésére jogosult.

A tanfolyamot végzett fejlesztők munkáját kapcsolattartással és tanácsadással támogatjuk.

A mélyebb tudást igénylő kiscsoportos vagy egyéni terápia elsajátítása céljából ráképzést hirdetünk ALAPOZÓ TERÁPIA A GYAKORLATBAN címmel. A terapeuta képzésre csak az jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte a 120 órás akkreditált "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére" tanfolyamot.

Felsőfokú pedagógiai jellegű végzettségű, gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek jelentkezését fogadjuk el. (Felsőfokú óvodapedagógus, tanító, tanár, konduktor-tanító, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, szociálpedagógus, pszichológus, testnevelő, tánc pedagógus, gyógytornász, orvosi végzettséget tudunk elfogadni.) 

Jelentkezéskor kérjük elküldeni a postacímre:

 1. a jelentkezési lapot
 2. pedagógus (pszichológus, gyógytornász) végzettséget igazoló diplomamásolatot, valamint
 3. a 20.000 Ft-os regisztrációs díjat, melyet a Budapest Banknál vezetett számlaszámunkra: 10104105-56095046-00000001 kérünk átutalni.

Figyelem! A regisztrációs díj a képzésre jelentkezés lemondása esetén nem jár vissza és nem átruházható!

A tanfolyam ideje és helye:

2018. június 18.-tól július 6.-ig

Órarendtől függően, előreláthatólag hétfőtől péntekig: 8.30-18.30

(A 2017-es órarend letölthető innen.)

Regisztráció: 2018. június 18. 7.30-8.30

A tanfolyam helyszíne, előre láthatóan:

1085 Budapest, József krt. 63. KÓDEX Kultúrális Központ

A gyakorlatokra vonatkozó beosztást a regisztrációkor közöljük.

Tanfolyamunk létszáma korlátozott, ezért a később jelentkező kollégák várólistára kerülnek. Erre tekintettel kérjük, ha bármilyen okból nem tud eljönni a tanfolyamra, jelezze ezt telefonon Tóth Péternek a +36 30 633 2914-es telefonszámon – a létszámkereten felül jelentkezett kollégák érdekében.

A 2018. évi tanfolyam díja:

210.000 Ft

Ennek befizetése történhet :

 • Egyösszegben:
  • május 4-ig (210.000 - 20.000 Ft regisztrációs díj = 190.000 Ft)
 • Részletfizetéssel:
  • Első részlet: 2018. március 38-ig 65.000 Ft
  • Második részlet: 2018. április 30-ig 65.000 Ft
  • Utolsó részlet: 2018. május 31-ig 60.000 Ft

tanfolyam díja magában foglalja a legfontosabb gyakorlatleírásokat, és a vizsgálati lapokat is tartalmazó kiadványunk árát.  Egyéb, ajánlott irodalom külön térítés ellenében a tanfolyam előtt, és annak ideje alatt megvásárolható.

A 2019 évi tanfolyam díja: 230.000 Ft lesz. 

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyvek tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:

 • Alapozó Terápia Tanulmány(Alapozó terápiák Alapítvány, 2013.) 2.500 Ft/db
 • Minden gyermek kincs(Alapozó Terápiák Alapítvány 2012.) ára: 3.000 Ft/db
 • Ajánlott, de nem kötelező: Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok(Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft/db

Ismereteiről az első kötetet illetően már a tanfolyam kezdetén számot kell adnia!

 

A könyvek utánvéttel megrendelhetők Sági Juditnál az alapozo(kukac)t-online.hu email címen, illetve személyesen is megvásárolhatók hétfőnként  9-18 óra között  az Alapítvány irodájában. (KWENTON Irodaház - 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348. III. emelet -)     A nyári időszakban időpont egyeztetés szükséges a szabadságolások miatt!!                 

A könyvek kaphatóak még: a Krasznár és Társa Bt. könyvesboltban: Budapest, IX. kerület, Dési Huber utca 7. http://betubazar.com/shop_contact.php

Kérjük, hogy azok jelentkezzenek a képzésre, akik késznek érzik magukat a megjelölt időpontokban a folyamatos és pontos jelenlétre és fizikailag is felkészültek a gyakorlati foglalkozásokon való részvételre is. A gyermekeknek tanított összes gyakorlatot mi magunk is végigcsináljuk, egyes feladatokból vizsgázni is kell!

Hiányzás maximuma 4 óra!

A program célja, képzési módszere:

Az Alapozó Terápia az elemi mozgásmintákra és a mozgáskoordináció fejlesztésére támaszkodó komplex, több agyi területre kiterjedő idegrendszer-fejlesztés módszere.

Hatásos mozgásügyetlen (nagymozgások, rugalmasság, egyensúly, mozgáskoordináció, finommotorika és dominancia), diszlexia veszélyeztetett, megkésett és/vagy akadályozott beszédfejlődésű diszfáziás vagy dominanciát ki nem alakított nagycsoportos óvodásoknál az iskolakezdést megelőző évben, diszlexiás és alaki diszgráfiás gyermekeknél, organikus hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeknél (de csak akkor ha az organikus tünetek uralkodnak), és enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál (tanulásban akadályozottaknál).

Két fiú felulésben az Alapozó terápián

A gyermekeket 5-16 éves korig tudjuk kezelni a tanfolyamon elsajátított módszerrel 6 fős csoportos fejlesztéseken ill. egyéni terápiákban. A 120 órás tanfolyam után elvégzett 50 órás (45 óra gyakorlat és 5 óra vizsgálat) terapeuta ráképzés alapján a végzett hallgató indíthat egyéni ill. kiscsoportos (max. 5-6 fős) terápiákat.

A tanfolyamon az elméleti alapokra már támaszkodunk, megtanulni még a tanfolyam előtt szükséges ezeket a tanulmányokból. A tanulmányokban található elméleti anyag elsajátítása alapvető feltétele a sikeres tanfolyamzáró vizsgának.

A tanfolyamon teljes vizsgálatokat, kontroll vizsgálatokat látnak és elsajátítják az egyszerűsített tájékozódó vizsgálathoz szükséges alapokat. (A résztvevők kérhetnek gyerekek számára vizsgálatot a tanfolyam idejére.) Megtanulják a fejlesztő gyakorlatok teljes rendszerét és gyakorlati képzést kapnak, mert a mozgásokat csak az taníthatja gyermekeknek, aki maga is jól végzi el.

A részvétel alapkövetelménye, hogy a jelentkező rendelkezzen a háromhetes intenzív mozgáskoordináció fejlesztést lehetővé tevő mozgáskészséggel, megfelelő egészségügyi állapottal. Hajlandó legyen sajátélmény szinten (minden második nap napi 4 órában intenzív mozgásos terhelésnek alávetni magát!) a mozgáskoordináció fejlesztés fázisain végigmenni. (A közepes fizikai igénybevételnek megfelelő terhelhetőség eléréséhez javasolt a tanfolyam előtt kondicionáló torna azok számára, akik nem mozognak rendszeresen.)

A tanfolyam sikeres elvégzésének feltételei:

 1. eredményes írásbeli vizsga,
 2. a vizsgálati oktató megfelelőnek ítélje a hallgató fejlesztői vizsgálati készségét a vizsgálat vizsgán.
 3. a gyakorlatvezetője véleménye szerint a hallgató a fejlesztőeljárásokat jól elsajátította és saját maga is el tudja végezni a gyakorlati vizsga feladatait,
 4. a hallgatónak ne legyen 4 óránál (fél napnál) több távolléte a tanfolyam ideje alatt.

Ha a hallgató ezen feltételeknek nem felel meg, a továbbképzés teljesítéséről tanúsítványt nem kaphat.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak, mely igazolja, hogy a továbbképzés követelményeinek megfeleltek, és a fejlesztői munkára alkalmasak.

Kiscsoportos, egyéni terapeuta-képzés

A speciális tudást igénylő kiscsoportos, kiscsoportos célzott, vagy egyéni terápiára a fejlesztői tanfolyam elvégzése után kb. 50 órás ráképzést hirdetünk

ALAPOZÓ TERÁPIA A GYAKORLATBAN címmel. 

Ennek részei:

 1. Sikeresen befejezett terapeuta gyakorlat a választott vezető terapeutánál (kb. 30 óra),
 2. Sajátélmény hétvége (3*3 óra péntek, szombat, vasárnapi napokon)
 3. Sikeres vizsgálat vizsga (igény szerint hospitálás vizsgálaton a vizsgát megelőzően).

A terapeuta gyakorlat és a vizsgálat vizsga időben elhúzódhat, ha a vizsgáztató ezt szakmai szempontból úgy tartja szükségesnek.  

A ráképzés díja: 60.000 Ft Nem akkreditált.

2019.-től a ráképzés díja: 80.000 Ft

A ráképzésre csak az jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte a 120 órás akkreditált "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érvzékszervi fejlesztésére" tanfolyamot.

A jelentkezési lapot elküldheti Sági Juditnak az: alapozo [kukac] t-online.hu email címre, vagy az alapítvány levelezési címére: 1535 Budapest, Postafiók 701.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyv tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:
Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok(Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft

A vizsgálat vizsgához a Terapeuta vizsgálat (Alapozó Terápiák Alapítvány, 2012.) című könyv ismerete szükséges. Ára: 2.500 Ft
A könyvek utánvéttel megrendelhetőek (+ 2000 Ft postaköltség) Sági Juditnál az alapozo [kukac] t-online.hu email címen, illetve az Alapítvány irodájában hétfőnként 9-18 óra között:
XI. kerület, Bocskai út 77-79. MOGÜRT irodaház, III/348. irodában személyesen is megvásárolhatóak.

A könyvek megvásárolhatóak még a Krasznár és Társa könyvesboltban. http://www.betubazar.hu/

 

Letölthető mellékletek:

 1. 2016 tanfolyami orarend
  Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére
 2. Jelentkezési lap
  (Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére)
 3. Jelentkezési lap a 50 órás ráképzésre


* Tájékoztatjuk, hogy e-mailes kapcsolatfelvétel esetén az Ön által megadott személyes adatokat az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, a GDPR irányelveknek megfelelően kezeljük.
Weboldalunk futtatásához és a felhasználói élmény növeléséhez, a jobb kiszolgálás érdekében oldalunk "cookie"-kat használ.
A részletekért tekintsd meg adatvédelmi tájékoztatónkat! Megértettem