hu en fr

Őszi 120 órás tanfolyam

 A létszám betelt, nem tudunk több jelentkezést fogadni!

Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére --2018 Ősz

Postacím: Alapozó Terápiák Alapítvány, 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348.

(A jelentkezési lapot és a diploma másolatot, erre a címre várjuk.)

Tanfolyamszervező: Tóth Péter tel: +36 30 633 2914 tothpeter14@gmail.com

Alapítási és indítási engedély száma: 43/83/2014.

Alapítványunk OKÉV azonosítója: 01-0497-05

A tanfolyam óraszáma 120 óra, elvégzésével teljesíthető a 7 évenkénti pedagógus továbbképzési kötelezettség. Az Alapozó Tanfolyamot követően a hallgató nagycsoportos fejlesztő foglalkozás vezetésére jogosult.

A tanfolyamot végzett fejlesztők munkáját kapcsolattartással és tanácsadással támogatjuk.

Felsőfokú pedagógiai jellegű végzettségű, gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek jelentkezését fogadjuk el. (Felsőfokú óvodapedagógus, tanító, tanár, konduktor-tanító, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, szociálpedagógus, pszichológus, testnevelő, tánc pedagógus, gyógytornász, orvosi végzettséget tudunk elfogadni.) 

Jelentkezéskor kérjük elküldeni a postacímre:

  1. a jelentkezési lapot
  2. pedagógus (pszichológus, gyógytornász) végzettséget igazoló diplomamásolatot, valamint
  3. a 20.000 Ft-os regisztrációs díjat, melyet a Budapest Banknál vezetett számlaszámunkra: 10104105-56095046-00000001 kérünk átutalni.

Figyelem! A regisztrációs díj a képzésre jelentkezés lemondása esetén nem jár vissza és nem átruházható!

A tanfolyam ideje és helye:

A megadott napokon, Budapesten elméleti képzés és vizsgálat betanítás lesz.

Ezen felül, attól függően, hogy helyileg melyik gyakorlati képzési helyet választja, még hétközben 7 alkalommal (az utolsó nap a vizsga) gyakorlati képzés lesz. Így jön majd ki a 120 óra.

Elmélet és vizsgálat betanítási napok:

  •  2018. szeptember 29. szombat
  • 2018. október 6 szombat
  • 2018.október 20. szombat
  • 2018.október 27. szombat
  • 2018. október 29. hétfő
  • 2018. október 30. kedd
  • 2018. október 31. szerda
  • 2018. november 17. szombat
  • 2018. november 24. szombat
  • 2018. december 8. szombat
  • 2018. december 9. vasárnap  

Az elméleti képzés helyszíne:  LURDY Konferencia és Rendezvényközpont, 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.

Vizsgálat betanítás: Budapest, pontos cím, a csoportbeosztástól függ.

Gyakorlati képzés: 7 alakalommal, a jelentkezési lapon választott helyszínen:  Nagykőrös vagy Pécs.

A képzés teljes díja: 210.000 Ft/fő

A regisztrációs díj is beleszámít a képzés díjába, tehát aki egyösszegű fizetést választ, és befizette a regisztrációs díjat, annak szeptember 7.-ig kell rendeznie a fennmaradó 190.000 Ft-ot.

Részletfizetés esetén: 2018.07.31.-ig 65.000 Ft; 2018.08.31.-ig 65.000 Ft; 2018. 09.10.-ig 60.000Ft-ot kell fizetnie.

A képzést csak az kezdheti meg, aki rendezte a teljes képzési díjat!

tanfolyam díja magában foglalja a legfontosabb gyakorlatleírásokat, és a vizsgálati lapokat is tartalmazó kiadványunk árát.  Egyéb, ajánlott irodalom külön térítés ellenében a tanfolyam előtt, és annak ideje alatt megvásárolható.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyvek tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:

  • Alapozó Terápia Tanulmány(Alapozó terápiák Alapítvány, 2013.) 2.500 Ft/db
  • Minden gyermek kincs(Alapozó Terápiák Alapítvány 2012.) ára: 3.000 Ft/db
  • Ajánlott, de nem kötelező: Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok(Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft/db

Ismereteiről az első kötetet illetően már a tanfolyam kezdetén számot kell adnia!

A könyvek utánvéttel megrendelhetők Sági Juditnál az alapozo(kukac)t-online.hu email címen, illetve személyesen is megvásárolhatók hétfőnként  9-17 óra között  az Alapítvány irodájában. (KWENTON Irodaház - 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348. III. emelet -)  A nyári időszakban időpont egyeztetés szükséges a szabadságolások miatt!!                 

A könyvek kaphatóak még: a Krasznár és Társa Bt. könyvesboltban: Budapest, IX. kerület, Dési Huber utca 7. http://betubazar.com/shop_contact.php

Kérjük, hogy azok jelentkezzenek a képzésre, akik késznek érzik magukat a megjelölt időpontokban a folyamatos és pontos jelenlétre és fizikailag is felkészültek a gyakorlati foglalkozásokon való részvételre is. A gyermekeknek tanított összes gyakorlatot mi magunk is végigcsináljuk, egyes feladatokból vizsgázni is kell!

Hiányzás maximuma 4 óra!

A program célja, képzési módszere:

Az Alapozó Terápia az elemi mozgásmintákra és a mozgáskoordináció fejlesztésére támaszkodó komplex, több agyi területre kiterjedő idegrendszer-fejlesztés módszere.

Hatásos mozgásügyetlen (nagymozgások, rugalmasság, egyensúly, mozgáskoordináció, finommotorika és dominancia), diszlexia veszélyeztetett, megkésett és/vagy akadályozott beszédfejlődésű diszfáziás vagy dominanciát ki nem alakított nagycsoportos óvodásoknál az iskolakezdést megelőző évben, diszlexiás és alaki diszgráfiás gyermekeknél, organikus hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeknél (de csak akkor ha az organikus tünetek uralkodnak), és enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál (tanulásban akadályozottaknál).

A gyermekeket 5-16 éves korig tudjuk kezelni a tanfolyamon elsajátított módszerrel 6 fős csoportos fejlesztéseken ill. egyéni terápiákban. A 120 órás tanfolyam után elvégzett 50 órás (45 óra gyakorlat és 5 óra vizsgálat) terapeuta ráképzés ráképzés alapján a végzett hallgató indíthat egyéni ill. kiscsoportos (max. 5-6 fős) terápiákat.

A tanfolyamon az elméleti alapokra már támaszkodunk, megtanulni még a tanfolyam előtt szükséges ezeket a tanulmányokból. A tanulmányokban található elméleti anyag elsajátítása alapvető feltétele a sikeres tanfolyamzáró vizsgának.

A tanfolyamon teljes vizsgálatokat, kontroll vizsgálatokat látnak és elsajátítják az egyszerűsített tájékozódó vizsgálathoz szükséges alapokat. (A résztvevők kérhetnek gyerekek számára vizsgálatot a tanfolyam idejére.) Megtanulják a fejlesztő gyakorlatok teljes rendszerét és gyakorlati képzést kapnak, mert a mozgásokat csak az taníthatja gyermekeknek, aki maga is jól végzi el.

A részvétel alapkövetelménye, hogy a jelentkező rendelkezzen a háromhetes intenzív mozgáskoordináció fejlesztést lehetővé tevő mozgáskészséggel, megfelelő egészségügyi állapottal. Hajlandó legyen sajátélmény szinten (minden második nap napi 4 órában intenzív mozgásos terhelésnek alávetni magát!) a mozgáskoordináció fejlesztés fázisain végigmenni. (A közepes fizikai igénybevételnek megfelelő terhelhetőség eléréséhez javasolt a tanfolyam előtt kondicionáló torna azok számára, akik nem mozognak rendszeresen.)

A tanfolyam sikeres elvégzésének feltételei:

  1. eredményes írásbeli vizsga,
  2. a vizsgálati oktató megfelelőnek ítélje a hallgató fejlesztői vizsgálati készségét a vizsgálat vizsgán.
  3. a gyakorlatvezetője véleménye szerint a hallgató a fejlesztőeljárásokat jól elsajátította és saját maga is el tudja végezni a gyakorlati vizsga feladatait,
  4. a hallgatónak ne legyen 4 óránál (fél napnál) több távolléte a tanfolyam ideje alatt.

Ha a hallgató ezen feltételeknek nem felel meg, a továbbképzés teljesítéséről tanúsítványt nem kaphat.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak, mely igazolja, hogy a továbbképzés követelményeinek megfeleltek, és a fejlesztői munkára alkalmasak.

 

Letölthető melléklet:

  1. Jelentkezési lap
    (Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére)

 



* Tájékoztatjuk, hogy e-mailes kapcsolatfelvétel esetén az Ön által megadott személyes adatokat az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, a GDPR irányelveknek megfelelően kezeljük.
Weboldalunk futtatásához és a felhasználói élmény növeléséhez, a jobb kiszolgálás érdekében oldalunk "cookie"-kat használ.
A részletekért tekintsd meg adatvédelmi tájékoztatónkat! Megértettem