hu en fr

Minősített terapeuta program

Mi a minősítés célja?

Alapvető célkitűzésünk az alapozó terapeuták érdekvédelme és az alapozó terápiás mozgásfejlesztést biztosító ellátórendszer eredményesebbé tétele.

A minősítési folyamat célja, hogy azok az alapozó terapeuták, akik komplex, mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztő munkájukat önként, az Alapozó Terápiák Alapítvány szellemiségével összhangban végzik, előnyöket élvezzenek azokkal szemben, akik munkájuk során a fejlesztés és terápia határainak összemosásával (időtartam, gyakoriság, csoportlétszám tekintetében), a szülők félreinformálásával (áltudományos tévhitek terjesztése) aláássák a módszer hitelességét, tisztességtelen előnyökre próbálnak szert tenni, veszélyeztetve a terápiás folyamat sikerességét, eredményességét, a módszer megbízhatóságát.

A minősített terapeuták kiemelt helyen kapnak felületet az Alapozó Terápiák Alapítvány honlapján. (Továbbá megkeresés esetén ellátási területükön őket ajánljuk elsőként).

A megszerzett minősítés 5 évig biztosítja az előnyöket. Ezt követően óralátogatással a minősített terapeuta minősítés meghosszabbítható.

A sok visszaélés ellenére bízunk abban, hogy a minőségi munkát végző kollégáink előnyökhöz juttatásával csökkenteni lehet a minimális elvárásokat sem teljesítő megélhetési-mozgásfejlesztők táborát.

Célunk kiemelni a valódi mozgásfejlesztő terapeutákat, akik elhivatottan, az emberi, szakmai elvárásoknak megfelelően végzik munkájukat.

A minősítési folyamat végén az arra alkalmasnak ítélt kollégákkal hosszabb együttműködést kezdeményezünk, melynek eredménye lehet a vezető terapeutává válás.

 

Minősített terapeuta program

A terapeuták a minősítési folyamat során, (mely egy tanévet, de legalább 9 hónapnyi időtartamot ölel fel), minimum 8 alkalommal találkoznak, egyeztetnek vezető terapeutájukkal, aki vállalta minősítési folyamatuk vezetését.

A tervezett alkalmak várható tartalma, követelmények:

 

  1. Augusztus vége – kezdeti vizsgálatok elindításának átbeszélése.
  2. Egy vizsgálatról videó készítése, videó elküldése, megtekintés.

(ehhez rendkívül fontos a szülői beleegyező nyilatkozat aláíratása a hallgatónak!)

  1. Videós vizsgálat kiértékelése, valamint további vizsgálatokat követően kérdések, tapasztalatok átbeszélése, minimum 2 gyerek kapcsán.
  2. Év kezdeti óra felvétele, videó készítése, megtekintése, megbeszélése. (A kialakult csoport ismertetése).

(ehhez rendkívül fontos minden, a csoportban lévő gyermek szülei részéről a

beleegyező nyilatkozat aláíratása a hallgatónak!)

  1. Hogyan tovább? (nagyságrendileg őszi szünet után) eddigi eredmények, tapasztalatok, tervek. + Kérdések, tapasztalatok átbeszélése részletesebben minimum 2 gyerek kapcsán.
  2. Hospitálás személyesen vezetőterapeutánál, megbeszélés, kérdések.
  3. Óráról videó készítés, elküldés, megbeszélés (tavaszi szünet környékén).

(ehhez rendkívül fontos minden, a csoportban lévő gyermek szülei részéről a

beleegyező nyilatkozat aláíratása a hallgatónak!)

  1. Év végi kontroll vizsgálat átbeszélése – hova jutottak? videó egyik kontrollvizsgálatról.

(ehhez rendkívül fontos a szülői beleegyező nyilatkozat aláíratása a hallgatónak!)

+ 1 részletes esetleírás (tartalmi ajánlást a jelentkezők megkapják) + Gondolatok című könyvben Horváth Ilona Esettanulmányai.

Jelentkezés feltételei:

  • Legalább 3 éves gyakorlat Alapozó terápiás (heti 2x 90perc) csoportvezetésben.
  • A jelentkezés időpontjában minimum 1 terápiás csoport vezetése jelenléti módon (heti 2x90 perc időtartamban!!!).
  • 2018 előtt végzettek esetében kötelező részvétel Szerdahelyi Márton 'Hogyan vizsgálunk ma?' képzésén.
  • Terapeuta szintű vizsgálatok végzése, írásos mozgásvizsgálati vélemények készítése legalább a vezetett terápiás csoport vonatkozásában (dokumentációk esetlegesen bekérhetők).
  • Jelentkezéskor egy 5 perces bemutatkozó videó feltöltése az eddigi szakmai életútról, kikkel/hol/milyen keretek között alkalmazza az alapozó terápiát a jelentkező és miért szeretne részt venni a minősítési programban? VAGY szakmai önéletrajz és motivációs levél beküldése.

(A programban való részvétel nem jelenti automatikusan annak sikeres elvégzését!)

 

Részvételi díj: 180.000 Ft

Jelentkezni lehet:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfp6YhhdTwSRBbZJj30Ap0lS4b7zcZ3SNjzyRDm99WSQPedgQ/viewform?usp=sf_link

A jelentkezés akkor válik érvényessé, ha a kiválasztott vezető terapeuta elfogadja a jelentkezést, amiről visszaigazolást küldünk.

Fizetési ütem: A jelentkezés jóváhagyásakor 90.000 Ft, a második részlet fizetési határideje: 2024. január 10.



* Tájékoztatjuk, hogy e-mailes kapcsolatfelvétel esetén az Ön által megadott személyes adatokat az adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint, a GDPR irányelveknek megfelelően kezeljük.
Weboldalunk futtatásához és a felhasználói élmény növeléséhez, a jobb kiszolgálás érdekében oldalunk "cookie"-kat használ.
A részletekért tekintsd meg adatvédelmi tájékoztatónkat! Megértettem