+3630 633 29 17
info@alapozoterapiak.com
hu en fr

Tanfolyamok

Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére

Postacím: Alapozó Terápiák Alapítvány, 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348.

(A jelentkezési lapot és a diploma másolatot, erre a címre várjuk.)

A 2018. évi tanfolyamunkra történő jelentkezést felfüggesszük a jelentkezők nagy létszáma/ illetve a pályázati lehetőség miatt. A pályázat eredméynhirdetését követően a szabad helyek függvényében nyitjuk újra. Kérjük, regisztrációs díjat se fizessenek!

Tanfolyamszervező: Tóth Péter tel: +36 30 633 2914

Alapítási és indítási engedély száma: 43/83/2014.

Alapítványunk OKÉV azonosítója: 01-0497-05

A tanfolyam óraszáma 120 óra, elvégzésével teljesíthető a 7 évenkénti pedagógus továbbképzési kötelezettség. Az Alapozó Tanfolyamot követően a hallgató nagycsoportos fejlesztő foglalkozás vezetésére jogosult.

A tanfolyamot végzett fejlesztők munkáját kapcsolattartással és tanácsadással támogatjuk.

A mélyebb tudást igénylő kiscsoportos vagy egyéni terápia elsajátítása céljából ráképzést hirdetünk ALAPOZÓ TERÁPIA A GYAKORLATBAN címmel. A terapeuta képzésre csak az jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte a 120 órás akkreditált "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére" tanfolyamot.

Felsőfokú pedagógiai jellegű végzettségű, gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozó szakemberek jelentkezését fogadjuk el. (Felsőfokú óvodapedagógus, tanító, tanár, konduktor-tanító, gyógypedagógus, fejlesztő pedagógus, szociálpedagógus, pszichológus, testnevelő, tánc pedagógus, gyógytornász, orvosi végzettséget tudunk elfogadni.) 

Jelentkezéskor kérjük elküldeni a postacímre:

 1. a jelentkezési lapot
 2. pedagógus (pszichológus, gyógytornász) végzettséget igazoló diplomamásolatot, valamint
 3. a 20.000 Ft-os regisztrációs díjat, melyet a Budapest Banknál vezetett számlaszámunkra: 10104105-56095046-00000001 kérünk átutalni.

Figyelem! A regisztrációs díj a képzésre jelentkezés lemondása esetén nem jár vissza és nem átruházható!

A tanfolyam ideje és helye:

2018. június 18.-tól július 6.-ig

Órarendtől függően, előreláthatólag hétfőtől péntekig: 8.30-18.30

(A 2017-es órarend letölthető innen.)

Regisztráció: 2018. június 18. 7.30-8.30

A tanfolyam helyszíne, előre láthatóan:

1085 Budapest, József krt. 63. KÓDEX Kultúrális Központ

A gyakorlatokra vonatkozó beosztást a regisztrációkor közöljük.

Tanfolyamunk létszáma korlátozott, ezért a később jelentkező kollégák várólistára kerülnek. Erre tekintettel kérjük, ha bármilyen okból nem tud eljönni a tanfolyamra, jelezze ezt telefonon Tóth Péternek a +36 30 633 2914-es telefonszámon – a létszámkereten felül jelentkezett kollégák érdekében.

A tanfolyam díja:

210.000 Ft

Ennek befizetése történhet :

 • Egyösszegben:
  • május 4-ig (210.000 - 20.000 Ft regisztrációs díj = 190.000 Ft)
 • Részletfizetéssel:
  • Első részlet: 2018. március 38-ig 65.000 Ft
  • Második részlet: 2018. április 30-ig 65.000 Ft
  • Utolsó részlet: 2018. május 31-ig 60.000 Ft

tanfolyam díja magában foglalja a legfontosabb gyakorlatleírásokat, és a vizsgálati lapokat is tartalmazó kiadványunk árát.  Egyéb, ajánlott irodalom külön térítés ellenében a tanfolyam előtt, és annak ideje alatt megvásárolható.

Pályázati lehetőség! 

( A pályázat rákattintással töltődik le! )

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyvek tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:

 • Alapozó Terápia Tanulmány(Alapozó terápiák Alapítvány, 2013.) 2.500 Ft/db
 • Minden gyermek kincs(Alapozó Terápiák Alapítvány 2012.) ára: 3.000 Ft/db
 • Ajánlott, de nem kötelező: Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok(Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft/db

Ismereteiről az első kötetet illetően már a tanfolyam kezdetén számot kell adnia!

 

A könyvek utánvéttel megrendelhetők Sági Juditnál az alapozo(kukac)t-online.hu email címen, illetve személyesen is megvásárolhatók hétfőnként  9-18 óra között  az Alapítvány irodájában. (KWENTON Irodaház - 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348. III. emelet -)     A nyári időszakban időpont egyeztetés szükséges a szabadságolások miatt!!                 

A könyvek kaphatóak még: a Krasznár és Társa Bt. könyvesboltban: Budapest, IX. kerület, Dési Huber utca 7. http://betubazar.com/shop_contact.php

Kérjük, hogy azok jelentkezzenek a képzésre, akik késznek érzik magukat a megjelölt időpontokban a folyamatos és pontos jelenlétre és fizikailag is felkészültek a gyakorlati foglalkozásokon való részvételre is. A gyermekeknek tanított összes gyakorlatot mi magunk is végigcsináljuk, egyes feladatokból vizsgázni is kell!

Hiányzás maximuma 4 óra!

A program célja, képzési módszere:

Az Alapozó Terápia az elemi mozgásmintákra és a mozgáskoordináció fejlesztésére támaszkodó komplex, több agyi területre kiterjedő idegrendszer-fejlesztés módszere.

Hatásos mozgásügyetlen (nagymozgások, rugalmasság, egyensúly, mozgáskoordináció, finommotorika és dominancia), diszlexia veszélyeztetett, megkésett és/vagy akadályozott beszédfejlődésű diszfáziás vagy dominanciát ki nem alakított nagycsoportos óvodásoknál az iskolakezdést megelőző évben, diszlexiás és alaki diszgráfiás gyermekeknél, organikus hiperaktív-figyelemzavaros gyerekeknél (de csak akkor ha az organikus tünetek uralkodnak), és enyhe fokban értelmi fogyatékosoknál (tanulásban akadályozottaknál).

Két fiú felulésben az Alapozó terápián

A gyermekeket 5-16 éves korig tudjuk kezelni a tanfolyamon elsajátított módszerrel 6 fős csoportos fejlesztéseken ill. egyéni terápiákban. A 120 órás tanfolyam után elvégzett 50 órás (45 óra gyakorlat és 5 óra vizsgálat) terapeuta ráképzés alapján a végzett hallgató indíthat egyéni ill. kiscsoportos (max. 5-6 fős) terápiákat.

A tanfolyamon az elméleti alapokra már támaszkodunk, megtanulni még a tanfolyam előtt szükséges ezeket a tanulmányokból. A tanulmányokban található elméleti anyag elsajátítása alapvető feltétele a sikeres tanfolyamzáró vizsgának.

A tanfolyamon teljes vizsgálatokat, kontroll vizsgálatokat látnak és elsajátítják az egyszerűsített tájékozódó vizsgálathoz szükséges alapokat. (A résztvevők kérhetnek gyerekek számára vizsgálatot a tanfolyam idejére.) Megtanulják a fejlesztő gyakorlatok teljes rendszerét és gyakorlati képzést kapnak, mert a mozgásokat csak az taníthatja gyermekeknek, aki maga is jól végzi el.

A részvétel alapkövetelménye, hogy a jelentkező rendelkezzen a háromhetes intenzív mozgáskoordináció fejlesztést lehetővé tevő mozgáskészséggel, megfelelő egészségügyi állapottal. Hajlandó legyen sajátélmény szinten (minden második nap napi 4 órában intenzív mozgásos terhelésnek alávetni magát!) a mozgáskoordináció fejlesztés fázisain végigmenni. (A közepes fizikai igénybevételnek megfelelő terhelhetőség eléréséhez javasolt a tanfolyam előtt kondicionáló torna azok számára, akik nem mozognak rendszeresen.)

A tanfolyam sikeres elvégzésének feltételei:

 1. eredményes írásbeli vizsga,
 2. a vizsgálati oktató megfelelőnek ítélje a hallgató fejlesztői vizsgálati készségét a vizsgálat vizsgán.
 3. a gyakorlatvezetője véleménye szerint a hallgató a fejlesztőeljárásokat jól elsajátította és saját maga is el tudja végezni a gyakorlati vizsga feladatait,
 4. a hallgatónak ne legyen 4 óránál (fél napnál) több távolléte a tanfolyam ideje alatt.

Ha a hallgató ezen feltételeknek nem felel meg, a továbbképzés teljesítéséről tanúsítványt nem kaphat.

A tanfolyamot sikeresen elvégzők tanúsítványt kapnak, mely igazolja, hogy a továbbképzés követelményeinek megfeleltek, és a fejlesztői munkára alkalmasak.

Kiscsoportos, egyéni terapeuta-képzés

A speciális tudást igénylő kiscsoportos, kiscsoportos célzott, vagy egyéni terápiára a fejlesztői tanfolyam elvégzése után kb. 50 órás ráképzést hirdetünk

ALAPOZÓ TERÁPIA A GYAKORLATBAN címmel. 

Ennek részei:

 1. Sikeresen befejezett terapeuta gyakorlat a választott vezető terapeutánál (kb. 30 óra),
 2. Sajátélmény hétvége (3*3 óra péntek, szombat, vasárnapi napokon)
 3. Sikeres vizsgálat vizsga (igény szerint hospitálás vizsgálaton a vizsgát megelőzően).

A terapeuta gyakorlat és a vizsgálat vizsga időben elhúzódhat, ha a vizsgáztató ezt szakmai szempontból úgy tartja szükségesnek.  

A ráképzés díja: 60.000 Ft Nem akkreditált.

A ráképzésre csak az jelentkezhet, aki sikeresen elvégezte a 120 órás akkreditált "Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érvzékszervi fejlesztésére" tanfolyamot.

A jelentkezési lapot elküldheti Sági Juditnak az: alapozo [kukac] t-online.hu email címre, vagy az alapítvány levelezési címére: 1535 Budapest, Postafiók 701.

Felhívjuk a figyelmét, hogy a következő könyv tanulmányozása tanfolyamunk előtt szükségszerű:
Gondolatok a diszlexia végső okairól. Az Alapozó Terápia hatása. Esettanulmányok(Alapozó terápiák Alapítvány, 2014.) ára: 4.000 Ft

A vizsgálat vizsgához a Terapeuta vizsgálat (Alapozó Terápiák Alapítvány, 2012.) című könyv ismerete szükséges. Ára: 2.500 Ft
A könyvek utánvéttel megrendelhetőek (+ 2000 Ft postaköltség) Sági Juditnál az alapozo [kukac] t-online.hu email címen, illetve az Alapítvány irodájában hétfőnként 9-18 óra között:
XI. kerület, Bocskai út 77-79. MOGÜRT irodaház, III/348. irodában személyesen is megvásárolhatóak.

A könyvek megvásárolhatóak még a Krasznár és Társa könyvesboltban. http://www.betubazar.hu/

 

Letölthető mellékletek:

 1. 2016 tanfolyami orarend
  Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére
 2. Jelentkezési lap
  (Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére)
 3. Jelentkezési lap a 50 órás ráképzésre
BeteltAlapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztésére Postacím: Alapozó Terápiák Alapítvány, 1113 Budapest, Bocskai út 77-79. B/348. (A jelentkezési lapot és a diploma másolatot, erre a címre várjuk.) A 2018. évi tanfolyamunkra történő jelentkezést fel...
Anyanyelvi-zenei helyesírás-javítás, diszgráfia kezelés tanfolyam A tanfolyam nem akkreditált. Budapesten inditás esetén öt héten át heti 3 délutánt (5x3 délutánt), vidéken inditáskor 3 héten át minden délutánt vesz igénybe (heti 3x5 délutánt).
A tanfolyam dijá...
ÚjAdategyeztetés Kedves végzetteink,   Alapítványunkat rendszeresen keresik meg közvetlenül a szülők, hogy ajánljunk gyermeke részére fejlesztőt/terapeutát. Miután  közel 25 éve folytatunk Alapozó Terápia képzést,ne...
Betelt30 órás Homloklebeny tréning Homloklebeny tréning: Módszer gyermek és felnőtt idegrendszer prefrontális lebeny területének, egyéb agyi területekkel való összeköttetéseinek aktiválására és fejlesztésére 30 órás akkreditált képzés...
ÚjPályázati lehetőség Pályázat Az Alapozó Terápiák Alapítvány pályázatot hirdet, a 2018. június 18.-tól, július 6.-ig megrendezésre kerülő: „Alapozó Terápia: Módszer a gyermeki idegrendszer mozgásos érzékszervi fejlesztés...

Továbbképzések

BeteltHogyan kezdjem majd el? A nagy érdeklősére való tekintettel ismét meghirdetjük továbbképzésünket a 120 órás tanfolyamot végzett hallgatóinknak! A LÉTSZÁM BETELT, NEM TUDUNK TÖBB JELENTKEZÉST FOGADNI! Időpont: 2017. október...
BeteltHogyan kezdjem majd el? Újra! A nagy érdeklősére való tekintettel ismét meghirdetjük továbbképzésünket a 120 órás tanfolyamot végzett hallgatóinknak! Időpont: 2017. december 2. szombat,  9.00 - 17.00 óráig Részvételi díj: 10.000...
ÚjHospitálás, egyéni konzultáció Dr. Marton Dévényi Éva (Alapítványunk szakmai vezetője) hospitálásra várja azokat a terapeuta végzettségű hallgatókat, akik érdeklődnek az általa végzett nagyvizsgálat iránt. Egy gyerek vizsgálata hár...
ÚjSzintfelmérő foglalkozás Kedves leendő Hallgatóink! Az elmúlt években felmerülő igények alapján idén másodszor szintfelmérő mozgás foglalkozást tartunk.
A foglalkozás célja, hogy kóstolót kapjatok a tanfolyam három het...
BeteltKONFERENCIA MEGHÍVÓ Az Alapozó Terápiák Alapítvány konferenciájára kedves érdeklődők! A létszám betelt, több jelentkezést nem tudunk fogadni! A konferencia időpontja: 2017. november 25. 9.00-18.00 óráig (regis...
ÚjKonzultáció Dr Marton-Dévényi Éva novemberben a következő időpontokban várja konzultációra az érdeklődő terapeuta végzettségű kollégákat. 
Időpontok: november 16. csütörtök,  13 és 15 óra között
novembe...
ÚjHomloklebeny tréning 50 év felett Továbbképzést hirdetünk homloklebeny trénereknek!

A képzés ideje: 2018. február 24. 9-12 óráig
A képzés helyszíne: Csodakapu Komplex Központ ( Grübedli-ház) 1131 Budapest, Tahi u....